Beste rente på boliglån i august: Vi får høy rente "en god stund" fremover. Hvor lang tid er det?

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i august: Vi får høy rente "en god stund" fremover. Hvor lang tid er det?

På rentemøtet i august varslet sentralbanksjefen at vi får en rente på dagens nivå "i en god stund fremover". Det betyr at du må få ned renten på egenhånd!

GOD STUND: Renten vil forbli på dagens høye nivå i en "god stund fremover", har sentralbanksjef Ida Wolden Bache slått fast. (Foto: Nils Stian Aasheim/Norges Bank)

Av: Carsten Henrik Pihl


RENTEBAROMETER: Den store banknyheten i august er at sentralbanksjef Ida Wolden Bache har sluttet å anta hvor lenge renten skal være høy. Tidligere har hun fortalt at renten skal ned til høsten, eller som før sommerferien på nyåret.

Men etter rentemøtet 19. august var meldingen at renten vil være på dagens høye nivå "i en god stund fremover". Hva dette betyr er usikkert, men vi antar at det nok betyr at renten forblir høy det nærmeste året. 

Prut på renten!

Huseiernes oversikt over boliglånsrentene i juli viser at du kan få beste boliglånrenter til rundt 5,80 % effektiv rente. Storbankene ligger mellom 6,3 og 6,6 prosent. 

Det betyr at du som bankkunde må få ned renten på egenhånd ved å prute på renten. Erfaringsmessig er det rom for prutning når renten har vært stabil en stund slik som nå. Så sjekk med andre banker hva du kan få i rente, eller ta telefonen til banken nå!

Ved å bytte bank eller prute ned renten 0,5 prosentpoeng, kan man spare to rentehopp - eller rundt 11.000 kroner i året etter skatt på et lån på 3 millioner kroner. I en stram husholdningsøkonomi er det gode penger å ta med seg!

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.''

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes leder for politikk og samfunn, Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om bankmarkedet i august 2024.   

 

Danske Bank fases ut

En æra er over: Danske Bank forsvinner denne gangen fra rentelistene våre. Grunnen er Nordeas oppkjøp av Danske Bank. Fra 1. juli har Danske Bank stoppet å ta i mot nye kunder. Det gir oss en mindre konkurrent i det landsdekkende bankmarkedet. 

Som du kanskje husker: Vi i Huseierne kjempet i mot dette, dessverre nådde ikke våre argumenter frem. Les mer: Huseierne møtte Konkurransetilsynet om bankkonkurranse 

De eksisterende kundene i Danske Bank flyttes over til Nordea i høst. Det betyr at de som er kunder i Danske Bank i dag må følge med på om renten endres. 

 

Slik går du frem for å prute på renten:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Ny strømstøtteordning

Les mer