Renten er nå på rundt 6 prosent. Du må planlegge for en boliglånsrente på over 4 prosent!

Gå til hovedinnhold

Renten er nå på rundt 6 prosent. Du må planlegge for en boliglånsrente på over 4 prosent!

BESTE BOLIGLÅNSRENTE I JULI: Norges Bank satte ikke opp renten i slutten av juni. Og sentralbanksjef Ida Wolden Bache hadde ikke gode nyheter til boliglånskundene. Forvent en boliglånsrente på over 4 prosent i fremtiden! Se hva som er de beste rentene nå!

 Norges Bank-sjef Ida Wolden Bache sier at norske boliglånskunder må forvente at vanlig rente på boliglån ligger litt over 4 prosent. Men det er altså først når rentene begynner å gå ned!
HØY RENTE: Norges Bank-sjef Ida Wolden Bache sier at norske boliglånskunder må forvente at vanlig rente på boliglån ligger litt over 4 prosent. Men det er altså først når rentene begynner å gå ned! (Foto: Nils Stian Aasheim, Norge Bank)

Av: Carsten Henrik Pihl

 

RENTEBAROMETER: Huseiernes oversikt over boliglånsrentene i juli viser at du kan få beste boliglånrenter til rundt 5,80 % effektiv rente. Storbankene ligger mellom 6,3 og 6,6 - bortsett fra Danske Bank som har spesialtilbud før kundene skal over til Nordea. 

Se de beste bankene i listene nederst på siden!

Det er nesten ingen endringer siden rentebarometeret i mai. Dessverre er det ingen umiddelbare utsikter til at rentene skal endre seg noe særlig i tiden som kommer heller.

Regn med en rente på litt over 4 prosent!

På rentemøtet i slutten av juni la Norges Bank-sjef Ida Wolden Backe frem sentralbankens analyser av hvordan rentene vil gå fremover. 

Og dessverre var det dårlig nytt! Norges Bank har tidligere antydet at renten skulle ned i november.

Men nå er de nye forventningene fra Norges Bank at renten ikke settes ned før neste vår. Det gir en utlånsrente på omtrent det nivået vi har nå ut året og litt inn på nyåret, slik denne grafen viser:

 

 

Og de dårlige nyhetene fra sentralbankssjefen stoppet ikke der. Hun pekte på pressekonferansen på at når renten nærmer seg 4 prosent, er vi på det som Norges Bank vurderer som "normalt leie":

-Boliglånsrenten anslås å avta til noe over 4 prosent, sa Ida Wolden Bache. 

Selv om det altså ikke er før godt inne i 2026-2027. Men da skal den også bli på det nivået: 

-Vi må altså være forberedt på at rentene ikke skal tilbake til nivåene vi har vært vant til det siste tiåret, sa sentralbanksjefen.

 

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes leder for politikk og samfunn, Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om bankmarkedet i juni 2024.   

 

Bytt bank, eller prut på renten!

Ved å bytte bank eller prute ned renten 0,5 prosentpoeng, kan man spare to rentehopp - eller rundt 11.000 kroner i året etter skatt på et lån på 3 millioner kroner. I en stram husholdningsøkonomi er det gode penger å ta med seg!

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer