Beste boliglånsrente i september 2024: Ikke renteendring før neste år, men du kan lage din egen rentenedgang!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i september 2024: Ikke renteendring før neste år, men du kan lage din egen rentenedgang!

Det ble ingen renteendring fra Norges Bank, men det er noen små bevegelser i Huseiernes rentebarometer. Fortsatt er det tusenlapper å spare på å bytte bank! Sjekk hvilke banker som har de beste boliglånene nå.

NESTE ÅR: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sier at renten neppe vil gå ned i år, men at vi nærmer oss renteendring. (Foto: Norges Bank)

Av: Carsten Henrik Pihl

 

RENTEBAROMETER: Norges Bank valgte å ikke røre renten på rentemøtet 19. september.

Dermed har vi fortsatt det høye rentenivået med boliglånsrenter mellom 5,5 og 6,5 prosent. 

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache "lovet" i august at boliglånsrenten skal være høy "en god stund fremover". Denne gangen sier hun at renten blir høy ut året, men at vi nærmer oss tidspunktet for rentesenkning.

(Hva nå det egentlig betyr!)

Det er synd for norske husholdninger som går en tøff vinter i møte med høye renteutgifter, dyrere kommunale avgifter, dyrere forsikring og vedlikeholdsutifter. I tillegg til at mat og transport går opp.

 

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes leder for politikk og samfunn, Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om bankmarkedet i september 2024.   

 

Bytt bank, spar penger!

Men du kan få ned renten på boliglånet ditt selv om Norges Bank ikke setter ned renten.

Huseiernes rentebarometer for september viser at det er rundt et prosentpoeng forskjell mellom Himla som er rimeligst og Sparebanken Vest som har den dårlige listeprisen.

Det er en stund siden forrige renteheving, og erfaringsmessig er det da større prutningsrom hos de ulike bankene. 

Sjekk rentebarometeret, og se om du kan bytte bank! Eller i det minste prute på renten hos den banken du allerede har. Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Ved å bytte bank eller prute ned renten et halvt prosentpoeng kan du spare to rentehopp - eller rundt 11.000 kroner i året etter skatt på et lån på 3 millioner kroner. I en stram husholdningsøkonomi er det veldig gode penger å ta med seg!

 

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Miljøgifter i støv

Les mer

Skatteblemme

Les mer